Voor succesvolle uitgeefprojecten zonder vaste regels

 

KNVB

Herijking van de (internet)redactie en doorontwikkeling van de contentstrategie voor alle online kanalen inclusief de daarbij behorende socials. Dat waren de belangrijkste opdrachten toen ik april 2013 startte bij de KNVB. Daarnaast in de dagelijkse praktijk:Met JC-schaal
 • Eerste aanspreekpunt voor de redactionele invulling van de KNVB websites, waaronder KNVB.nl, OnsOranje.nl en Voetbal.nl, alsmede de hierbij behorende social media kanalen, waaronder YouTube kanalen.
• Het geven van functionele leiding aan het redactionele team.
• Eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud en interactie met bezoekers op de volgende websites en bijbehorende social media kanalen:
 Trainers.voetbal.nl
, Scheidsrechters.voetbal.nl
, Bestuurders.voetbal.nl
, Pupillen.voetbal.nl
, Junioren.voetbal.nl
, Senioren.voetbal.nl, Ons Oranje.nl en KNVBstraatvoetbal.nl
Bondsbureau• Eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van KNVB.nl.
• Verantwoordelijk voor het bewaken en het verbeteren van de redactionele formules en het stellen van de juiste prioriteiten in de redactionele invulling (tekst, foto’s en/of video’s) van deze websites en de social media kanalen.
• Verantwoordelijk voor het bewaken van het redactionele budget van de KNVB.
 
De implementatie van de in de eerste maanden gerealiseerde plannen ging gepaard met redactionele invulling van een veelheid aan eindtoernooien, met als kers op de taart het WK in Brazilie. In die tijd heeft een stormachtige groei van de verschillende mediakanalen plaatsgevonden resulterend in redactionele organisatie die op de toekomst is voorbereid.