Voor succesvolle uitgeefprojecten zonder vaste regels

 

Koningin Voetbal

Voetbal, het blijft ook voor mij de belangrijkste bijzaak in het leven.

In mijn tijd bij de KNVB werd er al behoorlijk aan de vrouwelijke weg getimmerd die nu uiteindelijk geleid heeft tot dat fantastische kampioenschap van de Oranjeleeuwinnen. Erg leuk om oud-collega’s die op hun manier een steentje bijdroegen aan dit succes zo uitgelaten en blij in allerlei verschillende media langs te zien komen.
 
Net zo leuk waren de afgelopen maanden bij Sporting’70 in Utrecht. Daar waren namelijk ook dagelijks ‘leeuwinnen’ te bewonderen: het Engelse team gebruikte het hoofdveld van mijn cluppie als hun trainingsveld. Veld A was door de Uefa tijdens het EK omgedoopt tot ‘Official Training Ground’. Een team van vrijwilligers, meiden van de club en enkele coördinatoren, zette zich dagelijks in om de trainingen van ‘onze’ Lionesses zo goed mogelijk te laten verlopen.
 
En dat is prima gelukt. Tot en met de halve finale dan, want hoe professioneel, scherp, ervaren en goed verzorgd ook: Oranje bleek een maatje te groot! De ‘day after’, precies 3 weken na de eerste training, was er een emotioneel afscheid. Met mooie woorden van trainer, speelsters en staf. En met presentjes, souvenirs en foto’s.
 
Een unieke ervaring voor alle enthousiaste vrijwilligers én voor de club. Getuige de enorme belangstelling, niet alleen van de Engelse pers die dagelijks in de BSO-ruimte en het aanpalende terras werd ontvangen maar ook van de Nederlandse media. Bijna dagelijks (!) verschenen er berichten in kranten, online, radio en TV over de bijzondere ervaringen tijdens dit EK Vrouwenvoetbal maar in het verlengde daarvan ook over de rol van Sporting’70 in het vrouwenvoetbal in het algemeen.
 
Voor mijzelf was het een af en toe een deja-vu. Een herinnering aan de mooie momenten die ik beleefde bij de KNVB. Met het verschil dat ik nu niet alleen de (hoofd)redactie deed maar de gehele communicatie en persvoorlichting. Erg leuk, en met geweldige resultaten. Hopelijk gaat de club daar de komende maanden en zelfs jaren de vruchten van plukken. En hopelijk kan ik daar op mijn manier een steentje aan bij blijven dragen.

Categorie: Regels » Reageer Reageer of verstuur een trackback.

Reageer

Je e-mailadres zal niet zichtbaar worden gemaakt, of met anderen worden gedeeld.
* verplichte velden

*
*

Je mag deze HTML tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>